- coctus
-
a, um part. pf. к coquo
Латинско-русский словарь. 2003.
Латинско-русский словарь. 2003.
Bis coctus — Ein Lemonenbiskuit Biskuit (von französisch biscuit aus lateinisch bis coctus [panis], „zweimal gebackenes [Brot]“) bezeichnete bis ins 17. Jahrhundert Schiffszwieback, ein Brot, das zur Haltbarmachung in Scheiben geschnitten und ein zweites Mal… … Deutsch Wikipedia
Bizcocho — (Del lat. bis, dos veces + coctus, cocido.) ► sustantivo masculino 1 COCINA Masa compuesta de harina, huevos, azúcar y otros ingredientes, cocida al horno. 2 COCINA Pan que se cuece dos veces para que se seque y se prolongue su duración. TAMBIÉN… … Enciclopedia Universal
БИСКВИТ — (франц. biscuit, от лат. bis дважды, и coctus вареный). 1) род легкого печенья. 2) фаянсовые или фарфоровые изделия белого матового цвета, не покрытые ни эмалью, ни живописью, в подражание белому мрамору; также изделия с двойным обжиганием.… … Словарь иностранных слов русского языка
copt — COPT1 s.n. Faptul de a (se) coace. ♢ expr. A da în copt = a începe sa se coacă, a se pârgui. – v. coace. Trimis de IoanSoleriu, 21.05.2004. Sursa: DEX 98 COPT2, COAPTĂ, copţi, coapte, adj. I. 1. (Despre alimente) Care a fost supus, fără apă sau … Dicționar Român
biscuit — [bis′kit] n. pl. biscuits or biscuit [ME bisquit, besquit < OFr bescuit (altered, under infl. of OIt biscotto) < ML biscoctum < (panis) bis coctus, (bread) twice baked < L bis, twice (see BINARY) + coctus, pp. of coquere,COOK] 1.… … English World dictionary
буханец — буханка коврига, штука хлеба , яросл. (Волоцкий) 1, также у Гоголя, диал. боханка – то же, донск. (Миртов), укр. бохонець, бохон. Заимств. из польск. bochen, bochenek, *bochenec – то же, которое восходит вместе с чеш. bochnik к ср. в. н. vochenze … Этимологический словарь русского языка Макса Фасмера
Biscuit — Bis cuit, n. [F. biscuit (cf. It. biscotto, Sp. bizcocho, Pg. biscouto), fr. L. bis twice + coctus, p. p. of coquere to cook, bake. See {Cook}, and cf. {Bisque} a kind of porcelain.] 1. A kind of unraised bread, of many varieties, plain, sweet,… … The Collaborative International Dictionary of English
Meat biscuit — Biscuit Bis cuit, n. [F. biscuit (cf. It. biscotto, Sp. bizcocho, Pg. biscouto), fr. L. bis twice + coctus, p. p. of coquere to cook, bake. See {Cook}, and cf. {Bisque} a kind of porcelain.] 1. A kind of unraised bread, of many varieties, plain,… … The Collaborative International Dictionary of English
Terra — Ter ra, n. [It. & L. See {Terrace}.] The earth; earth. [1913 Webster] {Terra alba} [L., white earth] (Com.), a white amorphous earthy substance consisting of burnt gypsum, aluminium silicate (kaolin), or some similar ingredient, as magnesia. It… … The Collaborative International Dictionary of English
Terra alba — Terra Ter ra, n. [It. & L. See {Terrace}.] The earth; earth. [1913 Webster] {Terra alba} [L., white earth] (Com.), a white amorphous earthy substance consisting of burnt gypsum, aluminium silicate (kaolin), or some similar ingredient, as magnesia … The Collaborative International Dictionary of English
Terra cotta — Terra Ter ra, n. [It. & L. See {Terrace}.] The earth; earth. [1913 Webster] {Terra alba} [L., white earth] (Com.), a white amorphous earthy substance consisting of burnt gypsum, aluminium silicate (kaolin), or some similar ingredient, as magnesia … The Collaborative International Dictionary of English