glycerol
101глицерол — glycerol глицерол (глицерин). Простейший трехатомный спирт, входящий в состав жиров и других липидов. CH2 CH CH2 │ │ │ OH OH OH (Источник: «Англо русский толковый словарь генетических терминов». Арефьев В.А., Лисовенко Л.А., Москва: Изд во ВНИРО …
102diacylglycerol — Glycerol substituted on the 1 and 2 hydroxyl groups with long chain fatty acyl residues. DAG is a normal intermediate in the biosynthesis of phosphatidyl phospholipids and is released from them by phospholipase C activity. DAG from phosphatidyl… …
103triacylglycerol — Glycerol esterified at each of its three hydroxyl groups by a fatty (aliphatic) acid; e.g., tristearoylglycerol. SYN: triglyceride. t. lipase the fat splitting enzyme in pancreatic juice; it hydrolyzes t. to produce a diacylglycerol …
104E422 — Glycerol (Miscellaneous » Food) …
105E445 — Glycerol esters of wood rosin (Miscellaneous » Food) …
106GEH — glycerol ester hydrolase …
107GKD — glycerol kinase deficiency …
108GWE — glycerol and water enema …
109ГЛИЦЕРИН (GLYCERIN), ГЛИЦЕРОЛ — (glycerol) прозрачная вязкая жидкость, получаемая в результате гидролиза жиров и смеси масел в качестве побочного продукта производства мыла. Глицерин используется как смягчающее средство в процессе приготовления многих кожных препаратов, а также …
110glycerin — glycerol; n. a clear viscous liquid obtained by hydrolysis of fats and mixed oils and produced as a by product in the manufacture of soap. It is used as an emollient in many skin preparations, as a laxative (particularly in the form of… …