yeast


yeast
yeast .
(Источник: «Англо-русский толковый словарь генетических терминов». Арефьев В.А., Лисовенко Л.А., Москва: Изд-во ВНИРО, 1995 г.)

.

Смотреть что такое "yeast" в других словарях:

  • Yeast — of the species Saccharomyces cerevisiae Scientific classification Domain …   Wikipedia

  • Yeast — Yeast, n. [OE. [yogh]eest, [yogh]est, AS. gist; akin to D. gest, gist, G. gischt, g[ a]scht, OHG. jesan, jerian, to ferment, G. gischen, g[ a]schen, g[ a]hren, Gr. ? boiled, zei^n to boil, Skr. yas. [root]111.] [1913 Webster] 1. The foam, or… …   The Collaborative International Dictionary of English

  • yeast — or yeast plant [yēst] n. [ME yest < OE gist, akin to Ger gischt, spray, froth & OHG jesan, to ferment < IE base * yes , to foam, boil up > Gr zein, to boil, seethe] 1. any of various single celled ascomycetous fungi in which little or no …   English World dictionary

  • yeast|y — «YEES tee», adjective, yeast|i|er, yeast|i|est. 1. of, containing, or resembling yeast. 2. frothy or foamy: »yeasty waves. 3 …   Useful english dictionary

  • yeast — yeast; yeast·i·ly; yeast·i·ness; …   English syllables

  • yeast — [ jist ] noun uncount a white substance used for making bread rise or for making beer ╾ yeast|y adjective …   Usage of the words and phrases in modern English

  • yeast — (n.) O.E. gist yeast, common West Germanic (Cf. M.H.G. gest, Ger. Gischt foam, froth, O.H.G. jesan, Ger. gären to ferment ), from PIE *jes boil, foam, froth (Cf. Skt. yasyati boils, seethes, Gk. zein to boil, Welsh …   Etymology dictionary

  • yeast — yeast. См. дрожжи. (Источник: «Англо русский толковый словарь генетических терминов». Арефьев В.А., Лисовенко Л.А., Москва: Изд во ВНИРО, 1995 г.) …   Молекулярная биология и генетика. Толковый словарь.

  • yeast — is the colloquial name for members of the fungal families, ascomycetes, basidiomycetes and imperfect fungi, that tend to be unicellular for the greater part of their life cycle. Commercially important yeasts include Saccharomyces cerevisiae ;… …   Dictionary of molecular biology

  • yeast — [ji:st] n [U] [: Old English; Origin: gist] a type of ↑fungus used for producing alcohol in beer and wine, and for making bread rise >yeasty adj ▪ a yeasty taste …   Dictionary of contemporary English

Книги

  • Yeast. Molecular and Cell Biology, Horst Feldmann. Finally, a stand-alone, all-inclusive textbook on yeast biology. Based on the feedback resulting from his highly successful monograph, Horst Feldmann has totally rewritten he contents to… Подробнее  Купить за 10652.08 руб электронная книга
  • Yeast. Molecular and Cell Biology, Horst Feldmann. Finally, a stand-alone, all-inclusive textbook on yeast biology. Based on the feedback resulting from his highly successful monograph, Horst Feldmann has totally rewritten he contents to… Подробнее  Купить за 2181.42 руб электронная книга
  • Yeast, Kingsley Charles. Книга представляет собой репринтное издание. Несмотря на то, что была проведена серьезная работа по восстановлению первоначального качества издания, на некоторых страницах могут обнаружиться… Подробнее  Купить за 1315 руб
Другие книги по запросу «yeast» >>


Поделиться ссылкой на выделенное

Прямая ссылка:
Нажмите правой клавишей мыши и выберите «Копировать ссылку»

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.