- Лютеница
- Лютеница
- Лютеница - пикантны. Соус из сладкого перца, который едят с жареным мясом (болгарская кухня).
Словарь кулинарных терминов. 2012.
.
Словарь кулинарных терминов. 2012.
.
Лютеница — Тип блюда: Вторые блюда Категория: Консервирование огурцов Время приготовления (минуты): 5 Продукты: 10 кг сладкого перца, 3 кг помидоров, 15 г. молотого красного острого перца, 20 30 г. чеснока, 35 г. зелени сельдерея, 270 г. растительного масла … Энциклопедия кулинарных рецептов
Болгарская кухня — Копривщенская каварма … Википедия
— Тип блюда: Категория: Рецепт приготовления … Энциклопедия кулинарных рецептов
Culture of Bulgaria — A man from Florence, 1888 Renaissance style painting by Konstantin Velichkov A number of ancient civilizations, most notably the Thracians, Ancient Greeks, Romans, Slavs, and especially Bulgars, have left their mark on the culture, history and… … Wikipedia
Ljutenica — Ljutenica, Lyutenitsa or Lutenica ( sr. љутеница, bg. лютеница, mk. лутеница), ( ljuto , lyuto or luto meaning spicy ) is a national relish of Bulgaria, the Republic of Macedonia and Serbia.The ingredients include: *tomatoes *bell peppers *onion… … Wikipedia
Bulgarian nouns — have the categories grammatical gender, number, case (only vocative) and definiteness. A noun has one of three specific grammatical genders (masculine, feminine, neuter) and two numbers (singular and plural), With cardinal numbers and some… … Wikipedia
Bulgare — Република България Republika Bălgarija Republik Bulgarien … Deutsch Wikipedia
Bulgaria — Република България Republika Bălgarija Republik Bulgarien … Deutsch Wikipedia
Bulgarien — Република България Republika Bălgarija Republik Bulgarien … Deutsch Wikipedia
Ljutenica — (bulgarisch Лютеница, serb.: Љутеница, was auf deutsch in etwa „Scharfes“ bedeutet, ljuto bedeutet scharf) ist eine bulgarische, serbische, mazedonische, bosnische, kroatische und rumänische Zubereitung aus gegrillten Paprika und Tomaten,… … Deutsch Wikipedia